De Dag van de Duurzaamheid in het Hart van Brabant

Interview van de energiespecialisten

Afbeelding: Interview van de Energiespecialisten in opleiding

Op de dag van de Duurzaamheid zijn dit jaar op landelijk niveau een tal van evenementen georganiseerd. Van voorleesacties tot energiebesparingswedstrijden, niets was te gek. Ook de energiespecialisten in opleiding hebben deze dag hun kans gegrepen om zichzelf te presenteren tijdens de ondertekening van de Green Deal Hart van Brabant waarbij een groot aantal regionale partijen de ambitie uitspraken om 3000 energiezuinige woningen en 200 nul-op-de-meter woningen in 2 jaar tijd te realiseren. We kunnen onze handen dus volop uit de mouwen gaan steken.

Voorafgaand aan de ondertekening werden een aantal partijen geïnterviewd. Onder andere kwam de directeur van Stichting Kien aan het woord, Avans Hogeschool en natuurlijk de Energiespecialisten in opleiding die werden vertegenwoordigd door Guido van Els en John Laros. Er werden wat informatieve vragen gesteld die duidelijk werden beantwoord, maar ook een aantal kritisch vragen mochten niet ontbreken. Het was duidelijk dat de interesse in energiespecialisten erg hoog was want ook tijdens het informele gedeelte van de ondertekening werden er nog volop gesprekken gevoerd over hoe wij een meerwaarde kunnen hebben in de huidige markt en wat wij voor de verschillende partijen kunnen gaan betekenen. Het idee van een onafhankelijk advies, een project overstijgende visie en een brede kennis van duurzame oplossingen is ook hier weer zeer welkom ontvangen.

Afbeelding: Alle tekenende partijen moeten natuurlijk even samen op de foto.

Afbeelding: Alle tekenende partijen moeten natuurlijk even samen op de foto.

Voor ons als energiespecialisten in opleiding was deze middag een waardige afsluiting van de Dag van de Duurzaamheid. Het gevoel om onderdeel uit te maken van een grote groep aan partijen met een gezamenlijke duurzame doelstelling geeft veel energie. Nu nog met z’n alle de schouders eronder om hetgeen waar te maken wat we hebben afgesproken. Wij hebben er in ieder geval het volste vertrouwen in. Want om de doelstelling te behalen voor duurzame Energietransitie begint natuurlijk bij de juiste ambitie!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *